top of page

KOSTRÅDGIVNING

Boka ett möte med en av våra dietister

Rätt kost är nyckeln till en bättre hälsa. Men vad är egentligen "rätt kost"? Som vanligt är svaret: "Det beror på.". Hos oss på Fryksända Kliniken arbetar våra dietister för att individanpassa ett kostprogram för just dig, med hänsyn till dina mål och behov.  

  • Vad har du för funderingar kring din kost?

  • Upplever du att du inte får i dig den energimängden som du behöver?

  • Vill du prestera bättre i vardagen?

  • Har du som ett mål att gå ner i vikt?

  • Eller är det tvärtom: Du vill gärna lägga på några kilon för att komma i form?

  • Lider du av en sjukdom som minskar kroppens förmåga att ta upp viktiga näringsämnen?

  • Och vad är egentligen "viktiga näringsämnen"?

 

Du ser: Det finns många infallsvinklar. På Fryksända Kliniken jobbar vi med "hela dig". Gemensamt tar vi reda på hur ditt behov ser ut. Du får ett skräddarsytt kostprogram, en noggrann uppföljning, och vi kommer inte släppa taget innan vi har nått målet.

 

Varför ska du prata med en dietist?

Dieter har länge varit ett omdiskuterat ämne, och det finns flera hundratals olika metoder som påstår sig vara effektiva för viktnedgång. Dessa metoder är ofta extrema och drastiska för kroppen och är främst effektiva vid snabb viktnedgång. Med hjälp av en sådan diet kan du kanske märka resultat snabbt, men oftast återgår du till dina vanliga matvanor efter att ditt mål har nåtts. Med hjälp av våra dietister kan du få en hälsosam viktnedgång som är långvarig, utan att kroppen påfrestas negativt. Våra dietister har även kostrådgivning för dig som tvärtom vill lägga på några kilon genom individanpassade kostscheman.

Våra dietister på Fryksända Kliniken har både en bred utbildning inom, och lång erfarenhet av kostrådgivning. Genom att kartlägga dina matvanor och din livsstil kan vi tillsammans skräddarsy ett kostschema anpassat helt efter dig. 


Boka en konsultation med en av våra dietister för att få svar på dina frågor kring kostrådgivning.

bottom of page